img
img

აფხაზური აჯიკა

img
სუნელები

კონსერვანტების, არომატიზატორების, საღებავების და შემასქელებლების გარეშე.

შემადგენლობა: ცხარე წიწაკა ნედლი, ნიორი, მარილი,  ქინძი, უცხო სუნელი, ზაფრანა.

შენახვის პირობები: მშრალ გრილ ადგილზე t +0°C-დან +20°C-მდე და არა უმეტეს 75% ჰაერის ტენიანობისა. შენახვის ვადა 18 თვე. დაიცავით მზის პირდაპირი სხივებისაგან. გახსნილი პროდუქტი ინახება მაცივარში t +0°C-დან +8°C-მდე არა უმეტეს 14  დღისა. პროდუქტი მზადაა მოხმარებისთვის.

 

კვებითი და ენერგეტიკული ღირებულება 100გ პროდუქტში/ Nutrition and energy value per 100g product
ცილები/ Proteins1,23g
ცხიმები/ Fats1,24g
ნახშირწყლები/ Carbohydrates16,0g
კალორიულობა/ Calorie90,77kcal (372,14kj)

 

აფხაზური აჯიკის  წარმოებისთვის გამოიყენება საქართველოში მოყვანილი წიწაკა, რომელიც   შეზავებულია ნიორით,  მარილით და ხმელი სანელებლებით.  აჯიკა გამოიყენება ხორცისა და ბოსტნეულის კერძების მომზადებისას.